SuperSprookje op het BTS congres

Afgelopen week was ik met SuperSprookje op het BTS congres in Brussel. Een congres voor specialisten op het gebied van transplantatie waar de nieuwste onderzoeksresultaten werden gepresenteerd. Een mooie plek om de prentenboeken onder de aandacht te brengen van transplantatiecentra uit onder andere België, Frankrijk en Oostenrijk. Ik heb met veel verschillende mensen leuke gesprekken gevoerd, het was een hele interessante dag!

Lees meer »

Erasmus MC bestelt boekjes over niertransplantatie

Deze prentenboeken gaan straks op de post naar Rotterdam! De afdeling niertransplantatie van Erasmus MC gaat de boekjes meegeven aan patiënten die jonge kinderen hebben. Zo kunnen ze thuis uitleggen wat er met papa of mama gaat gebeuren. Ontzettend mooi dat Erasmus MC aandacht heeft voor het psycho-sociale aspect rondom transplantatie.

Lees meer »

SuperEef & SuperGijs op reis

Geweldig, UZ Leuven heeft de prentenboeken over niertransplantatie ook besteld. Ik heb vandaag persoonlijk drie dozen vol boekjes op de transplantatie afdeling afgeleverd. De boekjes over levertransplantatie werden in UZ Leuven al uitgedeeld, nu worden nu ook de prentenboeken over niertransplantatie meegegeven aan patiënten die op een nieuwe nier wachten. Zo komen de boekjes goed terecht bij gezinnen in deze spannende tijd.

Lees meer »

Voor de dialyse afdeling

Deze boekjes gaan naar een dialyse afdeling waar ze gebruikt gaan worden! Zo leuk om te merken dat steeds meer mensen het prentenboek ontdekken, zowel patiënten als mensen die in de zorg werken. 

Lees meer »

Spreker bij het Donormonument in Naarden

Gisteren mocht ik als spreker op de transplantERENdag in Naarden mijn verhaal doen. Ik vertelde welke impact een transplantatie heeft op gezin met jonge kinderen en benadrukte het belang van psycho-sociale ondersteuning voor, rondom en na de transplantatie. Het was een heel indrukwekkende dag met allemaal mooie verhalen die ons diep raakten. Dankbaar dat we hier onderdeel van mochten zijn. 

Lees meer »

YES: Nu ook het verhaal over niertransplantatie

Ongelofelijk, het SuperSprookje over niertransplantatie is er! De eerste oplage werd gisteren bezorgd, zo ontzettend tof om het nu in het echt te zien. Het maakt me enorm trots en blij dat dit prentenboek vanaf vandaag te bestellen is op de site van SuperSprookje, zie link in bio. Ik hoop met dit boekje heel veel ouders en grootouders die een nieuwe nier nodig hebben een heel klein beetje te helpen, zodat ze gemakkelijker met hun (klein)kinderen over transplantatie kunnen praten.

Lees meer »

Als spreker op het symposium van Transplantoux

Vandaag stond SuperSprookje op het Time to Move Symposium van @transplantoux in het prachtige universiteitsgebouw van KU Leuven. Het was een druk bezocht, zeer interessant event waar we ons prentenboek weer meer bekendheid hebben kunnen geven. Ik was één van de sprekers en mocht vertellen hoe het was om getransplanteerd te worden als je jonge kinderen hebt. Een verhaal wat door veel deelnemers van het symposium herkend werd. Mooi en belangrijk dat het psycho-sociale aspect rondom transplantatie steeds meer aandacht krijgt. Al met al een hele bijzondere, waardevolle dag met mooie gesprekken en ontmoetingen.

Lees meer »

Mijn LEVERjaardag: weer aan jaar gezondheid erbij

Vandaag vier ik mijn leverjaardag. Precies drie jaar geleden werd ik gebeld dat er voor mij een nieuwe lever was. Wat een wonder… Op deze bijzondere dag vieren we het leven en voel ik de dankbaarheid die ik altijd bij me draag extra sterk. Wat zijn we gelukkig dat ik weer gezond ben! Deze te gekke kaart is te bestellen via marlousdeneree.com

Lees meer »

Franse bestelling

Deze stapel Franse prentenboeken is onderweg naar België! Daar worden ze in het transplantatiecentrum uitgedeeld aan patiënten met jonge (klein)kinderen. Ontzettend blij met deze samenwerking, zo komen de boekjes goed terecht! 

Lees meer »

Kijk nou, gewoon in het Chinees :-)

Dit is ongelofelijk: ik heb hier gewoon mijn prenenboek, vertaald in het Mandarijn! Dank je wel, Maaike de Wijs van Cultural Diamond, voor de vertaling. En mijn speciale dank gaat uit naar mijn vader Gert-Jan Ris, om dit mogelijk te maken en voor al je support.

Lees meer »

In MAGMA: Vakblad voor zorgprofessionals

We staan in MAGMA, het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen! In de nieuwste editie staat een mooi artikel over mijn prentenboek 'SuperBo & SuperTom: de verloren kracht'. Mijn Supersprookje over levertransplantatie. Trots en dankbaar dat zo'n toonaangevend magazine aandacht hieraan besteed.

Lees meer »

Nieuw: de Franse vertaling

Bonjour! De Franse vertaling van ‘SuperBo & SuperTom: de verloren kracht’ is uit, niet te geloven. Ik kon niet wachten om dit nieuws met jullie te delen, maar nu is het zo ver. ‘SuperChloé & SuperLouis : la force perdue’ is vanaf vandaag te bestellen. 

Lees meer »