Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de boekjes, betalingen of verzending? Wie weet staat jouw vraag en het bijbehorende antwoord al hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur mij dan een berichtje.

Ik word zelf getransplanteerd, niet mijn kind. Is dit het juiste boekje?

Ja! In het boekje krijgt de moeder een nieuwe lever of nier. Het boekje is dus juist bedoeld voor de situatie waarin een ouder getransplanteerd wordt.

Voor welke leeftijd is het boekje?

Dat verschilt, ieder kind is anders. Het boekje is geschreven voor kinderen van 1 tot 7 jaar, maar het zou ook gebruikt kunnen worden door en voor oudere kinderen. Zij kunnen het boekje zelf lezen en ook voorlezen aan hun omgeving, of bijvoorbeeld in de klas om te vertellen wat er bij hun thuis aan de hand is.

Kan ik het boekje personaliseren?

Ja, achterin het boekje is hier ruimte voor. Er zijn pagina's met lijntjes om op te schrijven hoe jullie eigen SuperSprookje verloopt en er is een pagina waar het kind jullie SuperFamilie kan tekenen of waar jullie een foto van jullie gezin kunnen plakken.

Hoe krijg ik een boekje in mijn bezit?

Het boekje is gewoon hier, op mijn eigen webshop, te bestellen. Betalen kan eenvoudig via iDeal (Nederland) of Bancontact (België).

Daarnaast wordt het boekje in verschillende transplantatiecentra en dialysecentra meegegeven aan patiënten en hun families en ligt het op meerdere plekken op de leestafel in de wachtruimtes van ziekenhuizen.

Loopt het sprookje goed af?

Ja, dit SuperSprookje loopt goed af. Hoewel elke situatie anders is en het herstel bij iedereen anders zal verlopen is ervoor gekozen dit boekje positief te laten eindigen. Zo krijgt het kind vertrouwen in een goede afloop.
Daarnaast is het boekje gebaseerd op mijn eigen verhaal en gelukkig is bij mij alles heel voorspoedig verlopen. Ik hoop dat al julie sprookjes net zo mooi aflopen als bij ons!

Voor welk orgaan is de transplantatie?

Op dit moment is er een boekje over levertransplantatie en een boekje over niertransplantatie. Het boekje kan ook prima gebruikt worden in het geval van een ander orgaan. Als je het boekje voorleest kun je zelf de tekst aanpassen.

Is het ook geschikt voor kleinkinderen of andere kinderen in mijn omgeving?

Ja! Het boekje is voor iedereen die met jonge kinderen over transplantatie wil praten. Veel opa's en oma's kopen het boekje om uit te leggen aan hun kleinkinderen wat er met hun aan de hand is en wat er gaat gebeuren.  

Is het boekje ook in een andere taal beschikbaar?

Het boekje over levertransplantatie is momenteel naast het Nederlandse orgineel ook verkrijgbaar in het Engels, Frans en Mandarijn. Wil je het boekje in een andere taal, of juist een vertaling van het boekje over niertransplantatie? Stuur me dan een berichtje.

Is het boekje goed te begrijpen voor jonge kinderen?

Het verhaal is geschreven voor jonge kinderen. Er worden daarom zo min mogelijk moeilijke woorden gebruikt en de zinnen zijn kort en helder. Elk kind is anders; het ene kind zal alles gelijk begrijpen, bij het andere kind kun je zelf meer uitleggen aan de hand van de illustraties.

Waarom is het boekje geschreven?

In eerste instantie heb ik het boekje voor mijn eigen kinderen geschreven, Bo en Tom. Wij hadden toen ik op de wachtlijst kwam voor een nieuwe lever zelf behoefte aan een boekje over transplantatie en konden dat destijds niet voor jonge kinderen vinden.

Toen het boekje er was en we zagen hoeveel baat onze eigen kinderen bij het boekje hadden, hebben we besloten het aan te passen zodat het geschikt zou zijn voor iedereen met jonge (klein)kinderen die een transplantatie nodig heeft.

Is het een voorleesboek?

Ja. Het boekje is geschreven om voor te lezen. Oudere kinderen kunnen zelf het boekje lezen of zelf voorlezen aan hun omgeving of op school om uit leggen wat er bij hun thuis aan de hand is.

Wordt er stilgestaan bij de donor?

Nee. Er is bewust voor gekozen om de donor niet in het verhaal te verwerken. Niet alle kinderen zijn op die jonge leeftijd toe aan deze informatie. Het kan ook beangstigend zijn. Daarom wil ik de voorlezer zelf de keuze geven hier wel of niet met het kind over te praten. Daarnaast verschilt het per situatie of het orgaan van een levende donor of een overleden donor komt. Door in het verhaal één van de twee mogelijkheden te beschrijven, zou het verhaal minder herkenbaar zijn voor alle gezinnen waarin de andere vorm van donatie plaatsvindt.

Maar eigenlijk is de donor natuurlijk De SuperHeld van elk transplantatieverhaal. Als je kind eraan toe is om uit te leggen waar je nieuwe orgaan vandaan komt, dan is het natuurlijk heel mooi om dit er zelf bij te vertellen.

Is duidelijk dat de donor overleden is / overleden kan zijn?

Nee. Er is bewust voor gekozen om de donor niet in het verhaal te verwerken. Niet alle kinderen zijn op die jonge leeftijd toe aan deze informatie. Het kan ook beangstigend zijn. Daarom wil ik de voorlezer zelf de keuze geven hier wel of niet met het kind over te praten. Daarnaast verschilt het per situatie of het orgaan van een levende donor of een overleden donor komt. Door in het verhaal één van de twee mogelijkheden te beschrijven, zou het verhaal minder herkenbaar zijn voor alle gezinnen waarin de andere vorm van donatie plaatsvindt.

Maar eigenlijk is de donor natuurlijk De SuperHeld van elk transplantatieverhaal. Als je kind eraan toe is om uit te leggen waar je nieuwe orgaan vandaan komt, dan is het natuurlijk heel mooi om dit er zelf bij te vertellen.

In welke fase van transplantatie lees ik dit boekje voor?

Dat kan voor de transplantatie zijn om je kind voor te bereiden op wat komen gaat, maar het kan ook na de transplantatie om uit te leggen wat er is gebeurd.

Zijn de boekjes over niertransplantatie en levertransplantatie helemaal verschillend?

Nee. Het verhaal is hetzelfde, in beide boekjes krijgt de moeder een nieuw orgaan. Op bepaalde punten zijn de tekst en de illustraties verschillend, toegespitst op het desbetreffende orgaan. In het boekje over niertransplantatie gaat SuperMama bijvoorbeeld naar het ziekenhuis voor dialyse.

Is er ook een boekje voor als een zusje/broertje een transplantatie moet ondergaan?

Nee, een boekje waarin een kind wordt getransplanteerd is momenteel nog niet beschikbaar.

Is het boekje gebaseerd op een echt verhaal?

Ja. Ik heb het boekje over levertransplantatie geschreven voor mijn eigen kinderen, Bo en Tom. Het is gebaseerd op onze eigen ervaringen.

Voor het boekje over niertransplantatie heb ik research gedaan, contact gehad met een transplantatieverpleegkundige en ik heb het boekje door meerdere niergetransplanteerden laten proeflezen.

Hoe dik is het boekje?

Het boekje heeft 28 pagina's.

Staan er enge of bloederige afbeeldingen in het boekje?

Nee. De illustraties zijn luchtig en kleurrijk en geschikt voor alle leeftijden.

Is het een harde kaft?

Ja, de boekjes hebben een hard cover.

Hoe kan ik betalen en is dat veilig?

Je kunt via iDeal en Bancontact betalen. Dit is een veilige manier van betalen. Een bankoverschrijving is ook mogelijk, stuur me dan een berichtje.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten van één prentenboek voor Nederland zijn €4,95 (PostNL met Track & Trace). 

De verzendkosten voor België, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg zijn €9,40 (PostNL + Track & Trace).

Als u de verzendkosten voor meerdere boekjes of naar andere landen wilt weten, stuur me dan een berichtje.

Naar welke landen kan het verstuurd worden?

In principe naar alle landen. Je kunt de verzendkosten opvragen als jouw land niet vermeld staat bij de bestelpagina.

Met welke verzender wordt er verzonden?

Met PostNL, inclusief Track & Trace. Als je één prentenboek bestelt is het een brievenbuspakketje en hoef je dus niet thuis te zijn tijdens de bezorging.

Hoe lang duurt het voordat ik het in huis heb?

Binnen twee werkdagen na betaling wordt het boekje verstuurd. 

Kan ik het boekje ook ergens ophalen?

Nee, dit is niet mogelijk.

Past het door de brievenbus?

Een pakketje met één prentenboek past door de brievenbus en zal als brievenbuspakketje verzonden worden. Bij een bestelling van meerdere boekjes gaat dat niet en zal het als een gewoon pakket worden verzonden.

Kan het ingepakt verstuurd worden?

Ja, dit is mogelijk. Het boekje kan worden ingepakt en kan naar een ander adres worden verstuurd.

Als ik er meer van koop, krijg ik korting?

Bij grote aantallen is kwantumkorting mogelijk. Stuur me een berichtje voor de mogelijkheden.

Kan ik er een persoonlijke tekst in laten zetten?

Bij grote aantallen is het mogelijk om een persoonlijke tekst voorin het boekje te laten plaatsen.

Bij een bestelling van één boekje kan ik met de hand een boodschap voorin schrijven.

Kan ik het prentenboek vanuit mijn winkel verkopen?

Ja, dit is mogelijk. Stuur me een berichtje voor de mogelijkheden.