Ik ben Esther Scheide en in 2019 heb ik een nieuwe lever mogen ontvangen. 
Mijn kinderen Tom en Bo waren toen twee en vier jaar oud. Een nieuwe, gezonde lever was het beste cadeau ooit: Ik kan nu weer achter mijn kinderen aanrennen en de moeder zijn die ik wil zijn.

Dat was voor de transplantatie wel anders, ik weet helaas maar al te goed hoe het is om als moeder ziek te zijn. In de periode dat ik op de wachtlijst stond zocht ik naar een manier om aan mijn jonge kinderen uit te leggen waarom hun moeder haar kracht kwijt was. Iets tastbaars, wat ze ook zou kunnen steunen als ik in het ziekenhuis was. Omdat ik niets kon vinden heb ik toen zelf dit verhaal geschreven. Als vormgever en illustrator heb ik dit prentenboek kunnen maken voor ouders die in dezelfde situatie zitten als wij destijds.

 

"Met dit boekje hoop ik ouders en kinderen houvast te bieden in deze zware en onzekere tijd. Ik hoop dat jullie sprookje net zo mooi afloopt als dat van ons."

 

Dit SuperSprookje is mijn persoonlijke verhaal. Alle foto's op de website zijn van mij, mijn man en mijn kinderen Bo & Tom.

Spreker

Soms sta ik met mijn boekjes op een event en ben ik ook spreker. Ik deel dan mijn transplantatieverhaal. Ik vertel welke impact een transplantatie op een jong gezin kan hebben en benadruk het belang van psycho-sociale ondersteuning voor, tijdens en na de transplantatie. Dat deed ik bijvoorbeeld tijdens het Transplantoux symposium Time to Move in Leuven en bij 'TransplantERENdag' bij het Donormonument in Naarden.

Vormgeving en illustraties

Ik werk als vormgever en ik hou enorm van papier. Ik illustreer voor verschillende bedrijven via www.vrouwtjevanpapier.nl en voor promovendi van vrijwel alle universiteiten van Nederland ontwerp ik hun proefschriften via www.proefschriftomslag.nl.